Indtryk fra OPENspace 2010

24.-29. juli 2010 fandt den første OPENspace camp sted på det tidligere Galleri Emmaus ved Ringsted.

Foredragene handlede bl.a. om det at udvikle sin egen kreative stemme i et kristent perspektiv, og om kunstens muligheder i samfundet. Vi sang keltiske salmer, bad keltiske bønner og kastede sten i et vandløb som et ritual for at slippe det, der bremser kreativiteten.

Der var workshops med ikonmaling, poetisk værksted, filmproduktion og sang. Alle deltog i en lettere vanvittig hoppen-rundt-og-sigen-sjove-lyde-opvarmning, som rystede os sammen på en livsbekræftende måde.

En eftermiddag spredte vi os ud over den store have; vi havde til opgave at interviewe hinanden to og to og portrættere hinanden med et hvilket som helst kunstnerisk udtryk, vi havde lyst til at prøve kræfter med. Der blev skabt fabelagtige portrætter gennem cellomusik, acrylmalerier, perler i græsset, digte, en børnebogsnovelle, m.m.

Vi satte højtalerne ud på græsset i natten og dansede til popmusik under månen. Vi tændte bål og pakkede os ind i tæpper under strålende lyskæder. Vi slængte os i sækkestole, lyttede til opera, digtoplæsninger og koncerter med Christel Winther-Nielsen, Kloster og Klim Klirk.

Afskedshilsenen lød: Vi ses næste år, ik?


Kommentarer fra evalueringen:

”Der har været en særlig god balance mellem struktur og ’det flydende’. Et godt program, spændende workshops og underholdning og samtidig frihed til at trække stikket ud. Huset har været vores hjem de sidste fem dage, atmosfæren og indretningen har bidraget til dette, der har været rige udfoldelsesmuligheder.”

”Jeg synes OPENspace har været en befriende dejlig oplevelse. Selvom jeg har holdt en workshop, føler jeg mig opmuntret og inspireret. Dejligt at møde de andre kunstnere og se, hvad de laver.”

”(Jeg satte pris på) fællesskab, tid til at geare ned, blive udfordret til at tænke over konkrete projekter efter sommerferien. Mærke efter indeni og i fællesskab med Gud hvilke måder min kunstart kan bruges på i samfundet … At portrættere hinanden (var en) god måde at lære hinanden at kende på og prøve en anden måde at skabe noget ud fra.”