Temadag d. 9. juni i København: Liturgisk eksperimentarium

Liturgisk OPENspace-event 9. juni

OPENspace inviterer i samarbejde med Præstegaarden til eventen Liturgisk eksperimentarium lørdag d. 9. juni kl. 10-17.

Gennem Narniaskabet…

Hvad hvis kirkens liturgi er et drama, et mysterium at trænge ind i og skabe med på? Hvad hvis den er bevægelse at være i, snarere end en række ord et sted i salmebogen? Vi dykker ned i de gamle ritualer på en legende, udforskende måde, der inddrager alle sanser, og hvor vi genfortolker arvegodset gennem vores egne udtryk.

Dagen afsluttes med, at de kunstneriske liturgiske led sammenfattes til en lille gudstjeneste i kirkerummet.

Workshopleder

Dorte Kappelgaard vil lede denne proces, som hun har erfaring med fra en række folkekirker blandt både voksne og konfirmander, og som hun og Simon Fuhrmann har beskrevet i hæftet Kære Gud. Jeg er kommet for at blive fortryllet – Liturgisk eksperimentarium for konfirmander (Ungdomsanalyse.nu).

Hvad kræver det at deltage?

Det kræver ingen forudsætninger at deltage, hverken kendskab til liturgi, kirke eller kunst – og der er ingen aldersbegrænsninger!

Du er velkommen til at medbringe malergrej, musikinstrumenter, underlægningsmusik eller andet, der måske kan inddrages. Du kan også komme uden at tage noget med.

Meld dig gerne på banen, hvis du har lyst til at give en praktisk hånd med op til eventen!

Spread the word…

Inviter dit netværk gennem den kommende facebook-event, og hold dig opdateret om eventen her på siden. Gudstjenesten er åben for alle interesserede – en mulighed for at tage del i det, som er blevet til på workshoppen.

Lokation

Workshoppen finder sted i Tømrergade 9 (gå ind gennem den grønne port) – og noget af tiden i Bethlehemskirkens kirkerum.

Hvem står bag?

OPENspace er et forum, der på økumenisk grundlag arrangerer åbne events, hvor vi udforsker samspillet mellem kunst, tro og eksistens.

Præstegaarden er en månedlig event, der finder sted i en nørrebrosk præstegård på 1. sal. Her udforskes eksistentielle emner i æstetiske rammer gennem tre kunstneres/oplægsholderes fortolkninger af aftenens tema.