Skrot og skønhed i Roskilde Domkirkes natkirke

I oktober 2013 dukkede et nyt udtryk for OPENspace op: Roskilde Domkirkes natkirke blev fyldt med skrot!

Der var en lydstation, hvor ikke mindst konfirmander nød at få lov til at lave musik ved at slå på skrot, en glasplade, som nadvergæsterne skulle lægge et stykke skrot på, hvidmalede flasker svævende i luften, altankasser af skrot og håbefulde grønne planter at træde hen over, et nærmest bølgende hav af lysende guldsko og andre smukke rum-installationer. Det var Rie Andersen, der ledte eventet, og Susan Højgaard Møller, der orkestrerede de mange installationer. Skribenter fra ’Script’ bidrog med digtoplæsninger, mens andre bidrog med trykte take-away-bønner, fotografering og praktisk hjælp. Natkirkepræst Per Vibskov var Roskilde Domkirkes primus motor med hjælp fra natkirkepræst Marlene Evensen.

Se de stemningsfulde fotos fra eventen her og her – og læs artiklen i Roskilde her.

Det var et nyt udtryk for OPENspace. Hidtil har vi arbejdet med at samle kunstudøvere og kreative, eller vi har holdt workshops om kunst, tro og eksistens i kirkelige sammenhænge. Her blev OPENspace til et slags adhoc kunstnerkollektiv, der skabte et udtryk og inviterede forbipasserende indenfor – stadig inddragende, eksperimenterende og med en søgen i dybden. Det er spændende at udforske også den mulighed!

Forud for eventen besøgte Rie Andersen, Karsten Auerbach og Dorte Kappelgaard fra bestyrelsen gruppen af natkirkefrivillige, holdt oplæg om skrot og skønhed – og satte dem til at skabe skønhed ud af skrot.

Resultatet kan man se her.